Apparaat- en gegevensbeveiliging: twee pijlers voor print-beveiliging in bedrijfsomgeving

Met de toegenomen on-line beveiligingsdreigingen en de strikt na te leven wetgeving, is print-beveiliging tegenwoordig een cruciaal probleem voor ondernemingen. Verhoog daarom de afdrukbeveiliging binnen uw bedrijf met specifieke functies en tips voor printer- en gegevensbeveiliging. Brother reikt u onderstaand voor beide Top 5-tips aan.

Top 5 printer-beveiligingstip
 
1. Locatie is de sleutel
 
Sluit het risico uit dat er met uw toestellen wordt geknoeid of dat mensen vertrouwelijke documenten zien. Verwijder printers uit zones met onbeperkte openbare toegang, zoals de receptie.
 
2. Sterk wachtwoord
 
Het populairste wachtwoord op Internet dat door 23,2 miljoen mensen wordt gebruikt, is 123456. Gebruik dus geen voorspelbaar wachtwoord.
 
3. ROM-bescherming
 
Deze ingebouwde functie blokkeert niet-geverifieerde toegangen door het toegangsbeheer uit te schakelen. Als een bedreigende codewijziging wordt gedetecteerd, zal het toestel automatisch opnieuw opstarten naar een veilige configuratie.
 
4. Vergrendel de toegang tot instellingen
 
Voorkom dat onbevoegde gebruikers instellingen wijzigen. Deze basisfunctie beperkt de toegang tot de instellingen van de printer via het basispaneel.
 
5. Beveiligd functieslot (Secure Function Lock)
 
Via deze functie geeft u beheerders de controle over de afdrukactiviteit binnen uw bedrijf. Zij beslissen tot welke printer-functies gebruikers toegang hebben. Dat omvat het bepalen welke gebruikers kunnen kopiëren of scannen, of het beperken van de toegang tot de Active Directory.
 
Top 5-gegevensbeveiligingstips voor printers
 
1. Introduceer Secure Print +
 
U voorkomt hiermee dat vertrouwelijke documenten in verkeerde handen vallen. Met deze functie worden documenten alleen vrijgegeven via een PIN-code of een kaart met NFC-technologie als de gebruiker bij de printer staat.
 
2. Netwerkbeveiliging
 
Door het ondersteunen van een beveiligd netwerksysteem (SSL/TLS, SSH, IPsec) voorkomt u het risico op aanvallen.
 
3. Beveilig uw PDF’s
 
Om vertrouwelijke documenten privé te houden, beveiligt u gescande documenten door ze in PIN-beveiligde PDF’s te veranderen.
 
4. Maak uw stempel
 
Voeg binnen enkele seconden watermerken toe aan vertrouwelijke afdruktaken. Hierdoor wordt het ongelooflijk eenvoudig om de oorsprong van een document te verifiëren.
 
5. Identificeer uw documenten
 
Maak duidelijk dat de afdruk voor u is. Voeg een afdruk-ID toe die op elke pagina in de kop- en voettekst kan worden geplaatst, bijvoorbeeld door de datum, tijd of gebruikersnaam of een andere identificatiecode toe te voegen.
 
(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Brother International (Belgium) N.V. (Groot-Bijgaarden))
 
Meer info: 02/746.41.11 of http://www.brother.be.