Jaguar Land Rover ontwikkelt 3D-geprinte handschoen voor beschermingsdoeleiden

Ingenieurs van Jaguar Land Rover werken aan de volgende generatie beschermkledij voor op de werkvloer: een lichte, 3D-geprinte handschoen die arbeiders beter tegen musculo-skeletale aandoeningen beschermt.

De 3D-handschoen werd ontworpen voor mensen die aan de productielijn werken en bijvoorbeeld clips of bevestigingen in het chassis plaatsen tijdens de assemblage van de wagens.

De ingenieurs van de Jaguar Land Rover-vestiging in Gaydon, waar één van de grootste 3D-printers in het Verenigd Koninkrijk staat, besloten de geavanceerde productie-expertise van de onderneming aan te wenden om een roosterstructuur te ontwerpen en te printen die spiervermoeidheid zou tegen gaan en tegelijk flexibel en comfortabel genoeg zou zijn om acht uur aan een stuk te dragen.

Met behulp van driedimensionale CAD-software ontwierp het team diverse handschoenen in verschillende dichtheden en materialen voor tests.

Op basis van de test-feedback werkt het team nu aan prototype van de tweede generatie. Dat omvat een schuimvulling gemaakt van het impact-additief D30, een polymeer dat impacts onder druk absorbeert. Zo zal de handschoen zich perfect lenen voor mensen die onderdelen monteren met de palm van hun hand, zoals deurpanelen.

Op korte termijn zullen de handschoenen werknemers in alle faciliteiten van Jaguar Land Rover beschermen tegen musculo-skeletale aandoeningen.

Meer info: http://www.jaguar.be.