Sanico investeert 7 miljoen euro in uitbreiding productiecapaciteit

Farmaproducent Sanico N.V. (Turnhout) investeert momenteel meer dan 7 miljoen euro in een verhoging van zijn productiecapaciteit met zowat een kwart. Het bedrijf plaatst extra productielijnen zodat jaarlijks meer dan 6 miljoen verpakkingen kunnen worden aangeleverd.

De bijkomende productielijnen worden in januari 2020 in gebruik genomen. De uitbreiding komt er als gevolg van een partnership dat Sanico sloot met EG N.V. (Brussel), de grootste leverancier van generische geneesmiddelen en consumer care-producten van het land.

Met de extra-productielijnen bij leverancier Sanico hoopt EG het grootste deel van het structurele geneesmiddelentekort in België weg te werken.

Dat tekort werd de voorbije maanden veroorzaakt door onder meer een tekort op de internationale markten aan bepaalde grondstoffen alsook door de invoering van de Falfisified Medicine Directive (FMD), die voor productievertragingen tot 25% zorgt.

EG, onderdeel van de Duitse groep STADA Arzneimittel AG (Bad Vilbel), produceert nog steeds meer dan de helft van zijn generische geneesmiddelen in België.

Meer info: 14/42.46.71 of http://www.sanico.eu.