Co-working spaces-beheerder ZapFloorHQ krijgt 1 miljoen euro groeikapitaal toegestopt

Co-working plekken schieten als paddenstoelen uit de grond. ZapFloorHQ (Antwerpen), lid van accelerator Start it @KBC, speelt op die evolutie in met een platform dat niet alleen de volledige administratie overneemt van kantoorgebouwen waar verschillende bedrijven huizen, maar ze ook nog eens tot echte communities omtovert. De start-up zamelde nu 1 miljoen euro in om de manier waarop kantoren worden beheerd, te transformeren, niet allleen in België maar ook in Europa en de rest van de wereld.

Wereldwijd zouden er momenteel al meer dan 32.000 kantoren met co-working plekken zijn.

Het ZapFloorHQ-platform volgt de administratie van een (gedeeld) kantoorgebouw achter de schermen op. Intussen kunnen ook de bewoners van het gebouw het SaaS-platform gebruiken. Dit bijvoorbeeld om vergaderzalen te reduceren of om te communiceren over gebreken in het gebouw met de gebouwbeheerder of met collega's in de co-working community.

Elke co-working space kan met de software van ZapFloorHQ een eigen platform maatspecifiek samen stellen en integreren met andere hard- en software om het kantoor zo slim mogelijk te maken.

De eerste Belgische co-working space ging in 2017 met ZapFloorHQ in zee.

Vorig jaar ging de start-up de internationale toer op. Inmiddels gebruiken co-working spaces, business centers en bedrijven in acht landen het platform.

ZapFloorHQ rondde zopas een kapitaalronde van 1 miljoen euro af met deelname van onder meer investeringsfonds LeanSquare (onderdeel van de Noshaq-groep) en Stefan Grosjean (founder en ceo van Smappee).

Meer info: https://www.zapfloorhq.com.