Bodymap ondersteunt motorische en cognitieve groei kleuters digitaal

Kleuters bewegen vandaag veel minder dan tien of twintig jaar terug. Dat is een nefaste evolutie want wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een duidelijk verband is tussen beweging en schoolse vaardigheden zoals schrijven, lezen en rekenen. Bodymap G.C.V. (Lier) wil het tij keren met het Ontwikkelingslab, een gloednieuwe on-line ondersteunings-tool voor scholen om spelenderwijs de motorische én cognitieve groei van kleuters te stimuleren.

Bodymap ontwikkelde, in nauwe samenwerking met kinesisten en therapeuten, bewegingsprogramma's voor kinderen. Meer dan tweehonderd scholen en kinderdagverblijven - samen goed voor zo'n 50.000 kinderen - maken van de programma's gebruik.

De kinderen leren kleuren herkennen, leren taal en tellen in beweging en herhalen basisbewegingen in verschillende variaties.

Met het gloednieuwe Ontwikkelingslab gaat Bodymap nu nog een stap verder. De on-line ondersteunings-tool biedt kleuterscholen een volwaardig kind-volgsysteem. Ze kunnen via de beweging - de taal van kleuters - niet alleen de motorische ontwikkeling, maar ook de sociale - en emotonele ontwikkeling en de taal- en rekenontwikkeling eenvoudig en overzichtelijk bijhouden.

Het Ontwikkelingslab geeft tips en doelgerichte formules die op individuele kleuters zijn afgestemd. Speciaal materiaal is daarvoor niet vereist, de hele school (met inbegrip van de speelplaats) is hun actieterrein.

Bodymap heeft de ambitie om het Ontwikkelingslab dit schooljaar in vijftig kleuterscholen te implementeren.

Meer info: 0495/90.31.45 of http://www.bodymap.be.