MIWA en The Studio lanceren MIWA MY WASTE

Afvalintercommunale MIWA C.V.B.A. (Sint-Niklaas) en The Studio, het innovatie-lab van Belfius, lanceren MIWA MY WASTE, een interactieve mobiele applicatie waarmee de inwoners van Midden-Waasland hun afvalproductie in real-time kunnen monitoren. Het platform is gelinkt aan de software die achter de slimme "DIFTAR" huisvuilcontainers zit.

De unieke chip in de container meet het exacte restafvalverbruik per huishouden. Op die manier kunnen de burgers hun eigen restafvalverbruik vergelijken met het gemiddelde van andere gezinnen met evenveel gezinsleden. Als ze - door onder meer beter recycleren - hun hoeveelheid afval verminderen, maakt blockchain-technologie het mogelijk hen te belonen met een digitale munt die ze op termijn als betaalmiddel in de lokale economie kunnen gebruiken.

Met de DIFTAR-containers wil MIWA het restafvalcijfer met minstens 25% doen dalen. INOVIM, dat specifieke diensten en producten binnen de afvalsector levert, was een belangrijke strategische partner om MIWA MY WASTE te implementeren.

MIWA MY WASTE maakt gebruik van het "Ci-Web"-platform van INOVIM om tot alle data toegang te verkrijgen.

Alle inwoners uit Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Waasmunster die als particulier gebruik maken van een grijze container, kunnen nu al de MIWA BY WASTE-app downloaden via de App store (iOS) of Play Store (Android).

Inwoners van Temse worden later uitgenodigd om de app te installeren. Daar wordt DIFTAR vanaf 1 januari 2020 geïmplementeerd.

Meer info: 03/776.72.50 of 02/673.95.82. URL: http://www.miwa.be of http://www.thestudio.digital.