Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth pakt uit met trappistenbier-schampoo

De trappistinnen van Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth V.Z.W. (Brecht) brengen een shampoo op de markt waaraan 10% Westmalle Dubbel werd toegevoegd. Het is de eerste keer dat een haarverzorgingsproduct met echt trappistenbier op de markt wordt gebracht.

De trappistenbier-shampoo is beschikbaar in beugelflessen van 33 cl. Hij is te koop in de abdijwinkel of in de webshop. Bij de productie en verkoop zijn drie kloosterzusters rechtstreeks betrokken.

Trappistinnen leven, zoals de regel van Sint-Benedictus voorschrijft, van handenarbeid. Met de opbrengst van de zeep- en verzorgingsproducten voorziet de monialengemeenschap in Brecht in zijn levensonderhoud.

In 1964 gingen de trappistinnen van de Abdij Onze Lieve-Vrouw van Nazareth van start met de productie van afwasmiddelen. In de loop der jaren werden, naast vloerzeep, ook shampoo, badschuim, toilet- en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd onder de merknaam TRAPP.

Na 55 jaar was het tijd om het productenpallet onder de loep te nemen en te vernieuwen. De kloosterzusters ontwikkelden drie productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en body lotion.

De shampoo met trappistenbier is de jongstgeborene.

Meer info: 03/313.92.50 of http://www.trapp.be.