Solifin-platform financiert bedrijven met sociale en ecologische impact

Hoe vindt een ondernemer financiering voor het opzetten of ontwikkelen van een project met een positieve impact voor de maatschappij? Op welke deur klopt hij eerst? Met welke argumenten? Voor veel bedrijven met sociale en duurzame innovaties kan fondsenwerving een echte lijdensweg zijn. Daarom slaan spelers in ethische en duurzame financiering die actief zijn in België de handen in elkaar binnen het platform Solifin dat bedrijven met een sociale en/of ecologische impact makkelijker toegang tot informatie en financiering wil geven.

Solifin biedt een on-line didactische tool in drie talen aan ondernemers die een ethische en duurzame financiering voor hun project zoeken. Het platform biedt een overzicht van de financiers en van hun financiële instrumenten via een slimme zoekmotor.

Solifin is opgericht door diverse spelers in impactfinanciering: Citizenfund, Scale Up Fund, Si2 fund, Credal, Lita.co, Triodos en Village Finance.

Solifin organiseert eveneens matchmaking-sessies om ondernemers en financiers met elkaar in contact te brengen. Deze ontmoetingen worden van tevoren voorbereid met de initiatiefnemers van projecten, zodat hun behoeften aan financiering of aan de versterking van hun competenties zo goed mogelijk in kaart worden gebracht.