Quicksand vestigt zich op bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare

Quicksand B.V.B.A. (Roeselare) heeft een perceel van 1.800 m² aangekocht op WVI-bedrijventerrein Overhoek, eveneens te Roeselare. Het bedrijf zal er een pand over twee verdiepingen optrekken dat, naast kantoorruimte, ook test- en laboruimte zal omvatten. Ingebruikname is gepland voor eind 2020.

Aandeelhouders van Quicksand zijn Steven Sanders en Lieven Hollevoet, beiden ex-imec.

Quicksand ontwerpt micro-elektronica op maat voor industriële, medische en consumententoepassingen. De KMO, inmiddels vier man sterk, is gespecialiseerd in draadloze energie-arme communicatie (lees: IoT-technologie, nvdr.), miniaturisatie en eigen vermogensoptimalisatie.

In opdracht van Hydroko ontwikkelde Quicksand de elektronica voor een slimme watermeter die het mogelijk maakt waterstanden draadloos naar de watermaatschappij door te seinen of, ingeval van lekdetectie, automatisch de watertoevoer af te sluiten.

Het bedrijf, opgericht in 2014, ontwikkelde voorts in eigen beheer een Power Tower-concept dat het energieverbruik van IoT-systemen in kaart brengt. Met de steun van VLAIO zalt Quicksand het concept binnenkort commercialiseren.

Meer info: 051/22.47.23 of http://www.quicksand.be.