Creative Therapy ontwikkelt interactieve speelmat voor revalidatie-doeleinden

Start-up Creative Therapy B.V.B.A. (Gent) heeft een hoogtechnologische speelmat ontwikkeld die revalidatie-oefeningen bij de kinesist een pak leuker moet maken. De speelmat kwam tot stand via onderzoek aan UGent. De eerste versie wordt binnenkort door twee klanten getest.

Intussen houdt Creative Therapy een financieringsronde: via een crowdfunding-campagne werd al 33.000 euro aan Win/Win-leningen opgehaald. Eerder al kon de start-up rekenen op de steun van onder meer imec.istart Fund en BlueHealth Innovation Fund.

De hoogtechnologische speelmat, die tot Matti werd gedoopt, is een interactieve, drukgevoelige speelmat die kinderen met DCD, een coördinatie- en ontwikkelingsstoornis die voor een motorische achterstand zorgt, helpt bij het uitvoeren van hun kine-oefeningen.

De technologie is een combinatie van een interface - een drukgevoelige mat met een rooster van LED's en een scherm. Op het scherm is een game te zien en door hun bewegingen (lees: de kine-oefeningen, nvdr.) kunnen kinderen in de game vooruitgang boeken.

Matti kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld revalidatie-oefeningen bij hersenverlamming of niet-aangeboren hersenletsels. Ook voor oefeningen om te wennen aan een prothese of oefeningen om als oudere fit te blijven, kan Matti echt een verschil maken in kinesitherapiepraktijken en revalidatiecentra.

Meer info: 0473/56.75.15 of https://www.mycreativetherapy.com.

 

Meer sectornieuws

Agenda