Start-up Agisko stapt in "digital workspace"-markt

Agisko B.V. (Edegem) begeleidt als kersverse marktspeler bedrijven in de transitie naar een digitale werkomgeving. Bob Deleeck en Wim Van Balen, oprichters van het voormalige virtualisatiebedrijf Raido, inmiddels onderdeel van Orange-dochter SecureLink, stappen nu mee aan boord als managing partner. Agisko werd eind september opgericht door Stijn Maes, ex-SecureLink.

Agisko focust op digitalisering van de werkplek waarbij automatisatie en public cloud de rode draad vormen. Het streeft een klantervaring na vergelijkbaar met de opstart van een nieuwe iPhone. Dat houdt in dat het toestel vanzelf met de cloud connecteert, automatisch wordt geconfigureerd om vervolgens zijn persoonlijke apps, data en platformen naadloos over te zetten.

Agisko heeft expertise onder dak inzake transitie van zowel applicaties en infrastructuur als security en mobiele devices. Het heeft als eerste in de Belux een Master Services Competence Digital Workspace-certificatie van VMware gehaald.

Het sloot voorts al enige strategische partnerships met onder meer VMware, Dell, Imprivata en Nvidia.

De kantoren van Agisko B.V. bevinden zich te 2650 Edegem, Binnenfort 5, Vestinglaan 55. Telefoon: 03/304.55.72. URL: http://www.agisko.be.