Prinovis sluit aan bij Ghent Workgroup

Drukdienstverlener Prinovis GmbH (Nürnberg), onderdeel van Bertelsmann Printing Group, sluit aan bij Ghent Workgroup V.Z.W. Die organisatie verzamelt experten uit de hele wereld om gezamenlijke specificaties en best-practices vast te leggen voor publishing, print en packaging workflows.

Tot de internationale organisatie horen gebruikers van grafische kunst, verenigingen en ontwikkelaars.

Prinovis heeft vier drukkerijen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk alsook een vertegenwoordigingskantoor in Parijs. Door toe te treden tot Ghent Workgroup blijft Prinovis op de hoogte van de evoluties omtrent de PDF-standaarden en andere toekomstige ontwikkelingen.

Tot de leden van de in juni 2002 opgerichte Ghent Workgroup horen verenigingen actief in de grafische kunst, zoals CIP4 (Zwitserland), CMBO (Nederland), Febelgra (België), Fespa (UK), Medibel+ (België), PDFX-ready (Zwitserland), Printing Industries of Amerika (USA) en VIGC (België) alsook vendors als Adobe, Agfa, callas software, CHILI Publish, DALIM Software, EFI, Enfocus, EnView Systems, Esko, GMG, Heidelberg, HYBRID Software, Kodak, Océ, Quark, Ricoh, Ultimate Technographics en Xerox IMPIKA.

Industriële leden zijn agileStreams, Igepa Sagamgraphic, JP/Politikenhus, Litografia Rosés, Pragmeta, Prinovis en RRD.

Voorts zijn ook kennisinstellingen vertegenwoordigd als Media University Stuttgart, Ryerson University, de universiteit van Ljubljana, de universiteit van Novi Sad en de universteit van Wuppertal.

Meer info: 0471/65.45.88 of http://www.gwg.org.