Volkswagen bouwt fabriek van Chattanooga om

Volkswagen of America is begonnen met de bouw van een montagelijn voor zuiver elektrische voertuigen op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). De constructeur investeert 800 miljoen USD in de uitbreiding met 52.400 m² van zijn fabriek in Chattanooga (Tennessee).

Die wordt vanaf 2022 de Volkswagen-productiesite voor elektrische voertuigen in Noord-Amerika. Daarnaast moet er in Chattanooga ook een montagelijn voor batterijsystemen worden gebouwd.

In de Volkswagen-fabriek in Zwickau rollen de eerste ID.3's al van de band. In 2020 zal de de productie van ID.-modellen starten op de Chinese productiesites van Anting en Foshan. Tot 2022 worden in acht vestigingen op drie continenten MEB-voertuigen gebouwd.

De vestiging in Chattanooga zal in de toekomst het productiecentrum van elektrische voertuigen in Noord-Amerika worden. In 2022 moet in Chattanooga de productie van een SUV uit de ID.-familie starten. Op dit ogenblik bouwt Volkswagen er de SUV Atlas en de Noord-Amerikaanse variant van de Passat berline.

Meer info: http://www.volkswagengroup.com.