IntoEdrive brengt speed pedelec met tweewielaandrijving op de markt

Onder de naam Ellio bouwt start-up intuEdrive B.V. (Kampenhout) een speed pedelec niet zozeer voor fietsers maar eerder voor automobilisten door automotive-technologie te integreren en elektrische auto's als referentie voor de gebruikerservaring te gebruiken.

De Ellio is de allereerste speed e-bike met all wheel drive (tweewielaandrijving). Dat bezorgt de e-bike extra veiligheid en stabiliteit.

De Ellio rijdt bovendien volledig automatisch: de versnellingen worden automatisch geschakeld, de elektrische ondersteuning past zich vanzelf aan de omstandigheden aan en zelfs bij het remmen zijn de remhandvaten niet langer vereist. Na een plotse stop staat de juiste versnelling bij de Ellio terug klaar zodat men vlot kan vertrekken.

De software-gestuurde e-bike leert van het gedrag van zijn gebruiker en krijgt regelmatig nieuwe features dankzij software updates.

De fiets heeft ook de grootste batterij op de markt te hebben die bovendien rem-energie recupeert. Hij wordt tevens geleverd met een aantal slimme bagage-opties.

De Ellio wordt bij een maatwerkbedrijf in Tessenderlo gebouwd. Begin 2020 gaat de productie van start.

Indien de e-bike in Vlaanderen op een gunstig onthaal kan rekenen, mikt intuEdrive vervolgens op de Nederlandse markt om in 2020 de pijlen ook op de Duitse en Scandinavische markten te richten.

Meer info: http://www.ridellio.com.