Eén werkgever op drie rekruteert op potentieel

Potentieel is vandaag het belangrijkste criterium om bedienden aan te werven bij net geen 30% van de werkgevers. Kennis en ervaring volgen pas op de tweede plaats. Ruim driekwart van de werkgevers (77%) geeft aan om na de aanwerving nog aan de slag te gaan met de potentieel-meting, 61,7% peilt er jaarlijks na. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener Acerta.

Bijna alle werkgevers bevestigen dat potentieel belangrijk is bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Wel merken we een belangrijk verschil tussen bedienden en arbeiders: voor het aantrekken van bedienden zegt 86% over het potentieel dat het zeer tot uiterst belangrijk is. Bij arbeiders zijn de werkgevers voorzichtiger: de meerderheid vindt het belangrijk, maar slechts 50% in zeer tot uiterst belangrijke mate.

Belangrijk is, aldus Acerta, verder te kijken dan de directe inzetbaarheid van een medewerker op vandaag. Potentieel gaat over meer dan competenties en motivatie. Het gaat ook over leervermogen, flexibiliteit, attitude en de match met de waarden van de organisatie.