Mobly lanceert berekeningsmodule voor kostprijs elektrische auto

Mobiliteitsverzekeraar Mobly N.V. (Antwerpen) lanceert een gratis berekeningsmodule waarmee men de totale kostprijs over de levensduur van een elektrische auto kan berekenen én vergelijken met die van een traditionele wagen op fossiele brandstoffen. Met de berekeningsmodule wil de start-up aanzetten om te kiezen voor slimme en duurzame mobiliteit.

De module berekent op basis van elk mobiliteitsprofiel hoe voordelig een elektrische wagen is. Zo wordt er onder meer gekeken naar het aantal afgelegde kilometers per jaar, het soort van wegen dat voornamelijk bereden wordt, het gewenste type wagen en de woonplaats. Op basis van zeven criteria bepaalt Mobly op die manier welke wagen de beste optie is. De eerste berekeningen wijzen er op dat een elektrische auto al na vijf jaar voordeliger kan zijn.

De mobiliteitsverzekeraar lanceerde sinds oktober 2017 al een reeks van diensten, zoals het gratis autorapport, pechverhelping zonder abonnement, autogarantie voor consumenten, mobiele bijstand in het buitenland per dag en de mobiliteitsverzekering.

Meer info: 03/376.01.10 of http://www.mobly.be.