Circular Matters wint Bizidee-award

Met zijn innovatief plaatmateriaal heeft Circular Matters (Leuven) de prijs voor grensverleggend ondernemerschap van Bizidee gewonnen. Die beloont startende ondernemingen met bijzonder groot groeipotentieel. De start-up komt met plantaardig materiaal tegemoet aan de stijgende vraag naar ecologische materialen in de meubel-, interieur- en bouwsector.

Circular Matters gaat aan de slag met enkele plantaardige nevenstromen die jaarlijks in grote hoeveelheid ontstaan in de voedings- en groensector. Het vormt deze om tot het Q'bo materiaal, een mooi, stevig plaatmateriaal met een lange levensduur. Daarmee kunnen onder meer meubels, wanden en vloeren worden gemaakt.

Q'bo is 100% natuurlijk en slaat CO2 op. Meegenomen is dat, in tegenstelling tot hout, er geen bomen hoeven worden gekapt. Het Q'bo materiaal kan hardhout of multiplex vervangen. Dankzij de mooie texturen en patronen waarin het verkrijgbaar is, is het zelfs een ecologisch alternatief voor marmer. De start-up wil de maatschappij-positieve materialen op de markt brengen en kan daarvoor terugvallen op de steun van accelerator Start it @KBC.

Meer info: 0496/91.98.93 of http://www.circularmatters.com.

Meer sectornieuws

Agenda