Lhoist en Engie tekenen contract voor groene elektriciteit met blockchain-certificering

Lhoist N.V. (Limelette) en Engie Electrabel N.V. (Brussel) hebben een contract afgesloten voor 8,4 MW aan hernieuwbare energie geproduceerd door windturbines in de Noordzee. Naast het systeem van Garanties van Oorsprong wordt het verbruik van groene stroom gecertificeerd met behulp van blockchain-technologie.

Het contract maakt van Lhoist en Engie pioniers in de certificering van hernieuwbare elektriciteit in België. Met het groene elektriciteitscontract zet Lhoist, gespecialiseerd in de productie van kalk en het winnen van mineralen, een belangrijke stap om zijn koolstofvoetafdruk in België aanzienlijk te verminderen. Het contract van 8,4 MW is de eerste grote aankoop van groene elektriciteit door Lhoist in eigen land.

De blockchain-technologie levert een real-time en fraudebestendig bewijs van het groene energieverbruik van de industriële vestigingen van Lhoist. Bovendien certificeert het de authenticiteit van de groene stroom op een manier die verder gaat dan de normen van het huidige systeem van Garanties van Oorsprong. 

Meer info: 010/23.07.11 of http://www.lhoist.com.