Heran Partners: nieuw durffonds met focus op medtech en digital health

Investeringsfonds HERAN Partners lanceert het nieuwe durffonds HERAN HealthTech Fund I.

Initiatiefnemers van HERAN Partners zijn Annie Vereecken (die haar laboratoriumgroep verkocht en sindsdien investeerde in biotech-bedrijven als ArgenX, Biocartis, MyCartis, Cartagenia, Custodix en UgenTec), Herman Verrelst (ceo Biocartis en gewezen general manager Agilent Technologies), Katleen Vandersmissen ((ex-hoofd afdeling Health & Care bij LRM, ex-McKinsey en -Umicore) en Joris Mortelmans (cfo Opdorp Finance, ex-Euphony België en -EY). Samen willen ze hun samenwerking bestendigen, structureren en professionaliseren om een duurzame toekomst voor starters en groeibedrijven te creëren in de medtech- en digital health-sector. 

Doel van het fonds is in te spelen op de thema's van data, innovatie en disruptie in de beoogde sectoren en groeikansen te bieden voor tal van innovaties en technologieën. De focus ligt vooral op start-ups en scale-ups met een bewezen marktpotentieel.

Vijf procent van het fonds wordt gereserveerd voor premature innovaties. De portefeuille van het durffonds bestaat inmiddels uit zeven participaties, met name UgenTec, Icometrix, Bluebee, Ontoforce, Lynxcare, Pharmafluidics en Fox Biosystems. Deze participaties, op het snijvlak van technologie en data, worden in het nieuwe HERAN Health Tech Fund I ingebracht. HERAN Health Tech Fund I heeft de ambitie om 50 à 65 miljoen euro op te halen bij verschillende private en institutionele spelers.

Meer info: 03/260.08.04 of http://www.heranpartners.com.

Meer sectornieuws

Agenda