UNIZO maakt finalistes 21ste editie WOMED Award bekend

Markant en UNIZO hebben de finalistes van de 21ste editie van de WOMED Award (WOMen in Enterprise and Development) bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op 4 maart te Brussel. Finalistes zijn Ellen Pieters, Eef Tanghe en Caroline Rigo.

Met haar bedrijf Gediflora behoort Ellen Pieters tot de wereldtop op vlak van bolchrysanten. Onder haal leiding maakte Gediflora zijn internationale doorbraak.

Eef Tanghe zet met haar Cohousing Projects in op een innovatieve en sociale woningtrend. Zij brengt mensen samen en begeleidt hen om tot realisatie van hun droomwijk te komen, vertrekkend van hun vragen en noden. Bij het ontwikkelen van haar co-housing projecten streeft Tanghe bewust naar een evenwichtige sociale mix van jong en oud, gezinnen en alleenwonenden, mensen met een beperking, … Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan een ecologische aanpak.

Caroline Rigo, ten slotte, besefte al op heel jonge leeftijd dat make-up meer is dan een extra uiterlijk laagje. Het bezorgt een gevoel van zelfvertrouwen. Zo wou ze ook vrouwen helpen die bijvoorbeeld allergisch zijn. Zo ontstond Center Pur Cent, haar gezonde, minerale make-up lijn die intussen al te koop is in zeshonderd Belgische apotheken, in Nederland, Marokko en Italië. In haar concept store Café Beauté in Hasselt test ze alles uit en geeft ze opleidingen over het gebruik van de producten.

In de categorie “Belofte” voor recent gestarte ondernemende vrouw werden op provinciaal vlak genomineerd: Manon Acke (Two is a Crowd, Antwerpen), Melissa Van der Veken (MeSa VB, Vlaams-Brabant), Marjolein Van Dorpe (Ramoon, Oost-Vlaanderen), Valérie Mahieu (JusRé, West-Vlaandeen) en Marylène Madou (Marylène Madou, Limburg).