Renault-Nissan-Mitsubishi halen banden verder aan

De alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi drijft de optimalisatie van zijn werkingsmiddelen en investeringen verder op. Een en ander werd bekrachtigd tijdens een vergadering van de Alliance Operationg Board in het Japanse Yokohama. Zo werd beslist per regio met referentiemerken te gaan werken.

Nissan krijgt die status voor China, Renault voor Europa en Mitsubishi voor Zuidoost-Azië. Op engineering-vlak wordt een leader/follower-model uitgetekend, dat wordt doorgetrokken naar de assemblageplatformen, aandrijflijnen en sleuteltechnologieën. Binnen de Alliantie zal derhalve per kerntechnologie één bedrijf de leiding van de ontwikkeling ervan opnemen om die naderhand met de alliantiepartners te delen.

Vanaf dit jaar zullen de drie bedrijven ook het Corporate Average Fuel Economy (CAFE)-krediet in Europa "poolen". Wat lichte bedrijfswagens betreft zal Renault in zijn fabriek van Sandouville de Mitsubishi op basis van het Renault Trafic-platform ontwikkelen en assembleren die vervolgens in Oceanië zal worden vermarkt.

Rond mei zullen de middellange termijnplannen van de drie bedrijven gelijktijdig worden onthuld.

Meer info: 02/334.78.52 of http://www.renault.be.