KBC Groep neemt OTP Banka Slovensko over

KBC Groep versterkt zijn marktpositie in Oost-Europa, met name in Slovakije. Het bereikte een akkoord met de Hongaarse moedermaatschappij van OTP Banka Slovensko (Bratislava) over de overname- voor een niet openbaar gemaakt bedrag - van 99,44% van de aandelen in de middelgrote Slovaakse bank die zich richt op retail-, micro-KMO- en KMO-klanten. De overige aandelen zijn in handen van een aantal privé-personen.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nationale Bank van Slovakije (NBS), de Nationale Bank van België (NBB), de Europese Centrale Bank (ECB) en het anti-monopoliebureau van Slovakije. Verwacht wordt dat de transactie rond medio dit jaar kan worden afgerond.

KBC Bank neemt zich voor in de toekomst met OTP Banka Slovensko de synergiemogelijkheden met bankverzekeringsfranchise CSOB, CSOB Poist'ovna, CSOB Leasing en CSOB Asset Management ten volle uit te spelen.

Een logische volgende stap wordt een juridische en operationele fusie van CSOB Bank en OTP Banka Slovensko. Tot de fusie voltooid is wordt de merknaam OTP Banka Slovensko evenwel aangehouden. OTP Bank Slovensko heeft momenteel een netwerk van 58 kantoren in heel Slovakije. De financiële instelling bedient ongeveer 176.000 retail-klanten en 14.000 corporate/KMO-klanten.

Meer info: http://www.kbc.be.

Meer sectornieuws

Agenda