Hyundai en Kia ontwikkelen ICT Connected Shift System

Hyundai Motor Company en Kia Motors Corporation hebben het eerste voorspellende Information and Communication Technology (ICT) Connected Shift System ter wereld ontwikkeld. Daardoor schakelt de wagen automatisch naar de optimale versnelling na bepaling van de aankomende weg- en verkeersomstandigheden.

De Zuid-Koreaanse constructeurs zijn van plan de technologie in toekomstige modellen te implementeren. Tijdens de ontwikkeling van het systeem hebben de bedrijven ongeveer veertig grote octrooien in Zuid-Korea en het buitenland aangevraagd. Terwijl de technologieën om automatisch te schakelen afhankelijk zijn van de voorkeuren van de bestuurder, zoals de Smart Drive-modus - beschikbaar op de meeste huidige modellen van Hyundai en Kia - is het ICT Connected Shift System het eerste ICT-systeem dat automatisch schakelt op basis van de weg- en verkeersomstandigheden.

Het ICT Connected Shift System maakt gebruik van intelligente software in de Transmission Control Unit (TCU) die real-time input van onderliggende technologieën verzamelt en interpreteert, met inbegrip van 3D-navigatie met een nauwkeurige kaart van de weg, evenals camera's en radar voor een slimme cruise control. De 3D navigatie-input omvat hoogte, helling, bochten en diverse wegsituaties alsook de weersomstandigheden van het ogenblik. De radar detecteert de snelheid en de afstand tussen de wagen en andere weggebruikers terwijl een voorwaarts gerichte camera informatie over de rijstrook verstrekt.

Met behulp van al deze gegevens voorspelt de TCU het optimale schakelscenario voor real-time rij-omstandigheden via een kunstmatig intelligentie-algoritme en past het het schakelgedrag aan. De motorremmen worden automatisch geactiveerd bij het los laten van het gaspedaal als snelheidsdrempels, afdalingen en verandering van de snelheidslimiet op de weg worden gedetecteerd. Het systeem sluit ook aan op de technologie van autonoom rijden, die dag na dag verder wordt ontwikkeld.

Hyundai en Kia zijn van plan om het ICT Connected Shift System verder te ontwikkelen tot een nog intelligentere transmissietechnologie die kan communiceren met verkeerssignalen op basis van LTE- of 5G-communicatie en die de neigingen van de bestuurder kan identificeren, wat een verdere verfijning van de schakelbesturing zal meebrengen.

Meer info: 02/709.00.50 of 03/450.06.70. URL: http://www.kia.be of http://www.hyundai.be.