Club of Rome lanceert Finance Impact Hub en opent kantoor in Brussel

De internationale denktank Club of Rome (Winterthur) lanceert zijn Finance Impact Hub en opent een kantoor in Brussel. Een en ander gebeurt met de steun van Triodos Bank. Dit nieuwe initiatief zal een brede kring van belangrijke besluitvormers samen brengen: o.a. deskundigen op het gebied van duurzame financiering, vertegenwoordigers van particuliere en publieke financiële instellingen en vertegenwoordigers van de EU-instellingen en -lidstaten.

Doel van de Finance Impact Hub is de financiële stromen veel sneller te doen verschuiven naar groene en duurzame investeringen. De hub zal ook het systemische karakter van de financiële sector en gevolgen daarvan voor het klimaat, de natuur en de samenleving onderzoeken. Dat zal besluitvormers in staat stellen om de perspectieven en de keuzes op politiek en regelgevend vlak en in de industriële sectoren te begrijpen en een gecoördineerde actie voor een duurzame economie mogelijk te maken.

Het nieuwe kantoor van de Club of Rome en de Finance Impact Hub zijn gehuisvest in de kantoren van Triodos Bank in Brussel.

Meer info: http://www.clubofrome.org.

Meer sectornieuws

Agenda