Gimv verwerft controle over Duitse Köberl Group

Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Köberl Group (München). Samen met de twee bedrijfsleiders, die een aanzienlijk minderheidsbelang in het bedrijf behouden, zal de investeringsmaatschappij de groep in zijn verdere groei ondersteunen.

De focus ligt op het optimaliseren en het verbreden van het dienstenaanbod, de regionale expansie en een doorgedreven regionalisering. Gimv's intrede geeft de groep ook de mogelijkheid om zijn marktpositie via eventuele overnames te versterken.

De roots van Köberl Group gaan terug tot 1896 toen het bedrijf werd opgericht met dakbedekking als kernactiviteit. Vandaag is Köberl een toonaangevend geïntegreerd dienstverlener voor bouwtechnische installatiediensten en facility management in de Zuid-Duitse markt.

FINK Gebäudetechnik GmbH & Co. KG, GEMA Gebäudemanagement GmbH & Co. KG en SGM Süddeutsche Gebäudemanagement GmbH horen tot de groep die meer dan 350 mensen in dienst heeft en een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen euro haalt.

GEMA en SGM bieden een breed pakket van diensten inzake technisch, infrastructureel en commercieel facility management voor het segment van residentieel en commercieel vastgoed. FINK is dan weer actief op het vlak van technische installaties van o.a. HVAC en sanitaire voorzieningen.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.