Brink's neemt cash-activiteiten van 4GS over

Het beursgenoteerde Brink's Company, specialist in volledig cash-beheer, route-gebaseerde veilige logistiek en betaaloplossingen, neemt voor zowat 860 miljoen USD (790 miljoen euro) een meerderheidsbelang in de cash-activiteiten van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde G4S, dat wereldwijd als beveiligings- en cash management-bedrijf actief is. De overgenomen resultaten tekenden vorig jaar voor een omzet van ongeveer 800 miljoen euro.

Met de transactie doet Brink's zijn intrede of herintrede (zoals in België) op veertien nieuwe markten. Tot op heden was Brink's in 41 landen operationeel. De cash-oplossingen voor de detailhandel van G4S en de cash-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en verschillende kleinere markten vallen buiten de transactie.

Voor Brink's gaat het om de grootste overname in zijn bestaan. De overname verloopt gefaseerd en zal voor het jaareinde worden afgerond. Tot de nieuwe markten horen België, Nederland, Maleisië, Roemenië, Ierland, Koeweit, Tsjechië, de Filippijnen, de Dominicaanse Republiek, Cyprus, Indonesië, Litouwen, Estland en Letland.

Voor Brink's is het een terugkeer op de Belgische markt. Waardetransporteur Brink's Belgium kapseisde immers in februari 2011. De huidige acquisitie is de veertiende overname van Brink's sinds maart 2017. Sindsdien werd zowat 1,95 miljard USD aan externe groei gespendeerd.

Meer info: 03/234.21.51 of http://www.brinks.com.