SEAT en Xplora werken met Israëlische technologie-hub aan wagen van de toekomst

SEAT heeft in de technologie-hub van Tel-Aviv een samenwerking aangeknoopt met Xplora. Samen werken ze aan innovatieve oplossingen voor voertuigomgeving zoals waarschuwingen als het voertuig merkt dat de chauffeurs zijn ogen gesloten of niet langer op de weg houdt of nog de mogelijkheid tot het regelen van de hoeveelheid licht die door de autoruiten komt.

SEAT en Xplora hanteren Computer Vision AI voor een veiligere rij-ervaring (controle van de mate waarin de ogen geopend zijn, kijkhoek, hoofdpositie, ...). Voorts kan de software van Eyesight Technologies worden gebruikt om de bestuurder te identificeren en diverse instelingen - zoals de interieurtemperatuur en de stand van de buitenspiegels - aan diens voorkeuren aan te passen.

Met de nieuwe actieve glastechnologie van Gauzy kunnen gebruikers het glas van de voorruit, de zijruiten of het zonnedak naar wens verduisteren. In nauwelijks twee jaar tijd heeft SEAT via Xplora samengewerkt met meer dan tweehonderd opkomende bedrijven in Israël.

Doel is om elk jaar minstens tien Proofs of Concept te realiseren.

Meer info: 02/556.35.11 of http://www.seat.be.