Gimv stapt in kapitaal Nederlandse elektronicaproducent

Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft voor een niet openbaar gemaakt bedrag een meerderheidsbelang in Applied Micro Electronics (AME), een snel groeiende ontwikkelaar en producent van innovatieve, hoogwaardige en slimme elektronische modules voor internationale OEM-klanten. Sinds zijn oprichting in 1996 heeft AME, gevestigd in Eindhoven Brainport, via R&D diepgaande kennis en expertise ontwikkeld op drie technologiegebieden, met name power conversion, sensing & actuating en Internet of Things (IoT).

Toepassingen zijn stroomconversiesystemen, bewegingsregelaars, veiligheidssystemen en human machine interfaces voor verschillende eindmarkten, waaronder elektrische voertuigen, huishoudelijke apparaten en industriële automatisering.

AME realiseert met een 250-tal medewerkers, waaronder 80 ingenieurs, een omzet van circa 40 miljoen euro. Als meerderheidsaandeelhouder zal Gimv het management ondersteunen bij het realiseren van de groei-ambities van AME alsook bij de verdere professionalisering van de organisatie.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.