DAF Trucks start veldtest met CF Hybrid

DAF Trucks N.V. (Eindhoven) is de veldtest gestart om praktijkervaring op te doen met de CF Hybrid. De Nederlandse transporteur Peter Appel heeft twee van deze innovatieve trucks in gebruik genomen voor de bevoorrading van supermarkten in Centraal-Nederland.

De DAF CF Hybrid rijdt volledig elektrisch in stedelijke gebieden en maakt daarbuiten gebruik van schone dieseltechnologie. De "innovation truck" combineert daarmee "best of both worlds" door in stedelijke gebieden "zero emissions" te rijden en daarbuiten toch een grote reikwijdte en flexibiliteit te hebben.

De DAF CF Hybrid Innovation trucks zijn toegerust met de uiterst efficiënte 10,8 liter PACCAR MX-11 dieselmotor (330 kW/450 pk), een ZF elektromotor (75 kW/100 pk) en een speciale ZF TraXon-versnellingsbak voor hybride aandrijflijnen. De elektromotor wordt door een 85 kWh batterijpakket gevoed die tijdens het rijden op de dieselmotor wordt opgeladen. De elektromotor fungeert dan als generator en levert energie aan het batterijpakket.

In de toekomst zal de batterij ook bij een (snel)laadstation kunnen worden opgeladen. Als de batterij volledig is opgeladen, heeft de DAF CF Hybrid - afhankelijk van het totaalgewicht van de truck/trailer-combinatie - een volledig elektrisch bereik van 30 tot 50 kilometer. 

Meer info: 03/710.14.11 of http://www.daf.be.