Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging

Volvo Car Belgium N.V. (Brussel) heeft een gloednieuwe batterijfabriek ingehuldigd in zijn productievestiging in Gent, waar het later dit jaar de eerste volledig elektrische wagen, de XC40 Recharge P8, zal beginnen bouwen. Een en ander vertegenwoordigt een investering van 150 miljoen euro.

De komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische wagen lanceren. Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-in hybride-aandrijving zal worden gegeven. Gent krijgt nu als eerste van de Volvo-fabrieken een accu-montageband.

Eerder dit jaar kondigde Volvo Cars de bouw aan van een nieuwe batterijfabriek in zijn Amerikaanse fabriek in Charleston (South-Carolina). De bouw zal naar verwachting dit najaar beginnen.

Volvo Cars zal ook volledig elektrische wagens bouwen in een door Volvo uitgebate productievestiging in het Chinese Luqiao. Daar worden Volvo's gebouwd die gebaseerd zijn op het CMA-platform, net als modellen van zusterbedrijven Polestar en Lynk & Co.

Vorig jaar ondertekende Volvo Cars lange termijnovereenkomsten met twee toonaangevende batterijleveranciers, met name het Chinese CATL en het Zuid-Koreaanse LG Chem. De overeenkomsten hebben betrekking op de aanlevering van batterijen voor de Volvo- en Polestar-modellen van de volgende generatie, inclusief de XC40 Recharge P8, en dat gedurende het volgende decennium.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.