Orionis Biosciences sluit samenwerkingsakkoord met Novartis

Orionis Biosciences N.V. (Zwijnaarde) zet een belangrijke samenwerking om met Novartis rond de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Orionis ontwikkelde innovatieve technologieën in de ontwikkeling van geneesmiddelen op genoomschaal en het instelbaar moleculair ontwerp van nieuwe therapeutische geneesmiddelmodaiteiten om de strijd aan te gaan met de moeilijkste opspoorbare ziektedoelen.

Doelstelling van de vierjarige samenwerking met Novartis is op verschillende therapeutische domeinen nieuwe kleine moleculaire therapeutica te ontdekken en ontwerpen, zoals eiwitafbrekers, door gebruik te maken van het Allo-Glue™-technologieplatform van Orionis.

Allo-Glue™-moleculen zijn een bijzondere klasse van alosterisch actieve kleine moleculen die het mogelijk maken doelwitten te benaderen die voorheen onbereikbaar te blijven. Ze ageren om de vorm en de functie van intracellulaire proteInen te wijzigen door ze het herprogrammeren zodat ze moleculaire interacties op gang brengen die de geviseerde ziekteproteïnen moduleren. Dit alles met inbegrip van de versnelling van hun afbraak met behulp van het natuurlije proteïne-afbraakmechanisme van een cel.

De voorwaarden van de samenwerking omvatten onderzoeksfinanciering, converteerbare obligaties, royalties en potentiële klinische mijlpalen.

Meer info: 09/241.80.41 of http://www.orionisbio.com.