Smartfin Capital, PMV en MIV stappen in THEO Technologies

THEO Technologies N.V. (Leuven) heeft 10 miljoen USD opgehaald in een Series A-financieringsronde geleid door Smartfin Capital (lees: het investeringsvehikel rond Jurgen Ingels, nvdr.), gevolgd door PMV en Media Invest Vlaanderen, de joint-venture tussen PMV en de VRT.

THEO Technologies, opgericht in 2012, heeft als missie de perfecte video-ervaring op elk platform of apparaat op elk moment en overal te faciliteren. Het biedt zodoende video-uitgevers, operators en broadcasters de mogelijkheid om hun video content te valoriseren en geavanceerde video-ervaringen aan hun publiek te leveren. Met de opgehaalde fondsen wil THEO Technologies zijn marktbereik en team verder uitbreiden alsook ongeëvenaarde innovatie aan mediabedrijven over de hele wereld te bieden.

Belangrijkste product van THEO Technologies is de bekroonde THEOplayer. Deze universal player-oplossing biedt mediabedrijven één speler voor alle belangrijke on-line apparaten en platforms zoals browsers, mobiele apparaten, smart TV's, settop-boxen en andere connected devices.

THEO Universal Player is vooraf geïntegreerd met toonaangevende oplossingscomponenten in het hele video-ecosysteem, waaronder streaming, analyse, DRM en advertentietechologie om de complexiteit van service-ontwikkeling en integratie voor mediabedrijven te minimaliseren.

Meer info: http://www.theoplayer.com.