Group Michiels Advanced Materials bereidt productie anti-bacteriële beschermmiddelen voor

Group Michiels Advanced Materials N.V. (Zele), specialist in de ontwikkeling en productie van transparante nano-coatings, maakt zich op om, in partnership en het licht van de strijd tegen het corona-virus, anti-bacteriële beschermmiddelen te ontwikkelen.

De familiale KMO produceert voornamelijk optisch doorzichtige glasfolies, gebaseerd op polyester, die baanbrekende resultaten opleveren op het vlak van zonnewering en isolatie. Die know-how omtrent heel dunne coatings wil het bedrijf nu ook toepassen voor medische beschermmiddelen zoals gaas, maskers of pleisters. Het gaat daarom op zoek naar partners om dit op korte termijn te realiseren.

Met behulp van sputtering-technologie brengt Group Michiels Advanced Materials heel dunne coatings van onder meer metalen, oxiden of nitriden aan op diverse folies. Op die manier produceert de groep hoogwaardige optische filters voor ramen of andere bouwmaterialen.

Thans gaat het bedrijf na of de klassieke folies kunnen worden vervangen door niet-geweven stoffen om zo gaas, maskers of pleisters met een anti-bacteriële coating te behandelen. De groep vond intussen al een geschikte bacteriedodende zilveren nano-coating. Opzet thans is partners te vinden die de grondstof op maat kunnen leveren.

Het heel gespecialiseerde productieproces van Michiels Advanced Materials is immers niet ontworpen voor niet-geweven stoffen.

Meer info: 052/44.40.52 of http://www.groupmam.com.

Meer sectornieuws

Agenda