Wormencompostproducent Pur Ver verviervoudigt productievolumes

Pur Ver N.V. (Gembloux), een spin-off van de Landbouwuniversiteit van Gembloux, verviervoudigt zijn productie van biologische wormencompost. Dat betekent dat voortaan honderd miljoen compostwormen maar liefst 1.000 ton aan het natuurlijk bodemproduct zullen produceren. Voorts lanceert het bedrjif een vloeibare biostimulant op basis van zijn wormencompost, die duurzamer is dan klassieke meststoffen

De biostimulant "PURlife" bevordert de groei van planten, niet zozeer door ze voedingsstoffen te geven, maar wel door ze veel beter de voeding in de bodem te laten opnemen. Het product versterkt bovendien het weerstandsvermogen van de planten.

Met de extra productie wil Pur Ver zijn groei in Vlaanderen versnellen. Het bedrijf opent daartoe een webshop voor Vlaamse tuinliefhebeers. De productiesite van Pur Ver is gevestigd te Pecq, tussen Kortrijk en Doornik.

Het bedrijf schakelt wormen in om extra micro-organismen en betere voedingsstoffen voor de bodem te produceren. Resultaat is een speciale vorm van wormencompost die zowel bij professionals als hobby-tuiniers zijn afnemers vindt.

Meer info: 0474/41.19.82 of http://www.purver.be.