Spaanse Bergé Auto verwerft 60%-belang in joint-venture met Alcomotive

Het Spaanse Bergé Auto (Madrid), indertijd ontstaan als invoerder van Toyota-vorkheftrucks in Spanje, verwerft een meerderheidsbelang van 60% in de joint-venture die het met autodistributeur Alcomotive, onderdeel van de Alcopa-holding, opricht.

Alcomotive verdeelt jaarlijks nagenoeg 30.000 voertuigen in zes Europese landen. Bergé Auto verkoopt elk jaar 150.000 voertuigen in negen markten in Europa en Latijns-Amerika.

De transactie is onderhevig aan het akkoord van de Europese concurrentie-autoriteiten. Verwacht wordt deze zeker voor eind oktober te kunnen afronden.

Alcomotive boekte vorig jaar een omzet van 840 miljoen euro met de verkoop van Huyndai, Suzuki, Isuzu, Maxus, MG en SsangYong in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Polen. Bergé Auto treedt op als verdeler van 28 automerken in negen markten, waaronder Spanje, Portugal, Finland, Zwitserland en een aantal sleutelmarkten in Latijns-Amerika. Dat leverde vorig jaar een omzet van 3,1 miljard euro op.

Via de joint-venture dikt Bergé Auto zijn merkenportfolio aan met Suzuki en Maxus en betreedt het nieuwe geografische markten.

Moteo, een volle dochter van Alcopa die zich specialiseert in de distributie van voertuigen op twee wielen (lees: zes merken van motorvoertuigen en scooters, nvdr.) in zes Europese EU-landen, blijft buiten de operatie.

Meer info: 03/450.02.11 of https://www.alcomotive.com.