Tripartite ontwikkelt ontsmettingscontainer voor mondmaskers

Laboratorium ECCA N.V. (Merelbeke), Janssen Cleanrooms N.V. (Zonhoven) en GreenX B.V.B.A. (Houthalen-Helchteren) ontwikkelden een oplossing voor de snelle en veilige ontsmetting van FFP2- en FFP3-mondmaskers zodat die kunnen worden hergebruikt. De ontsmettingscontainer Clean Mask Decontamination Room is in staat zesduizend maskers per dag te reinigen. Wit-Gele Kruis Limburg nam de installatie als eerste in gebruik.

De Clean Mask Decontamination Room (CMDR) is een mobiele oplossing die een gevalideerde oplossing voor de  ontsmetting van mondmaskers op grote schaal biedt. De hele installatie zit in een omgebouwde container die per run van zes uur 1.500 mondmaskers reinigt. Op de site van Laboratorium ECCA in Merelbeke werd een decontaminatie-unit geplaatst om mondmaskers voor de zorgsector en de industrie te ontsmetten.

Voor de realisatie van de CMDR bundelden drie bedrijven hun expertise, met name decontaminatiespecialist GreenX, Laboratorium ECCA, dat een ontsmettingsprotocol uitwerkte dat aan de voorwaarden van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) voldoet en voor de testing en decontaminatie-service instaat, en Janssen Cleanrooms, dochterbedrijf van Jansen the Building Company, dat de mobiele unit ontwierp en bouwde.

Meer info: 0489/26.92.62, 09/252.64.44 of 015/28.50.10. URL; http://www.greenx.behttp://www.labecca.be of http://www.cleanroomsystems.be.

Meer sectornieuws

Agenda