Koninklijk bezoek voor Antwerpse haven

Koning Filip bracht een bezoek aan de haven van Antwerpen die tijdens de corona-crisis 100% operationeel is. De haven is één van de essentiële sectoren van België omwille van zijn belang voor de bevoorrading van het land en een deel van Europa.

Sinds de uitbraak van het corona-virus is de haven, dankzij de dagelijkse inzet en het engagement van alle medewerkers, 100% operationeel. De koning kwam daarom met eigen ogen kijken hoe dit praktisch in zijn werk gaat en toonde zijn appreciatie voor de 60.000 mensen die elke dag de haven draaiend houden. Hij onderstreepte met zijn bezoek het belang van de haven en het werk van eenieder in deze uitzonderlijke tijden.

Het koninklijk bezoek begon bij de MPET-terminal, de grootste containerterminal van Europa aan het Deurganckdok waar jaarlijks zo’n 9 miljoen containers worden gelost. Voorts bracht de koning een bezoek aan de Grensinspectiepost op Linkeroever. Douane en het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen werken er op dezelfde locatie nauw samen. Alle spelers in de nautische en logistieke keten van haven zijn sinds de uitbraak van het corona-virus 100% operationeel.

De koning kreeg een briefing over de samenwerking van havenbedrijven, logistieke partners en overheidsdiensten rond de aanpak van de corona-crisis en sprak met een aantal havenarbeiders over de omgang met de corona-maatregelen en de invloed hiervan op hun werk.