RedFix matcht zelfstandigen met zakelijke opdrachtgevers op Europees vlak

Een groep Nederlandse en Belgische ondernemers heeft het on-line platform RedFix (Fijnaart) opgericht om zelfstandigen, free-lancers en werkgevers in Europa snel aan elkaar te koppelen. Zij blijven beiden aan het werk tijdens en na de corona-crisis.

Na een succesvolle start in Nederland, is het platform nu ook gelanceerd in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. RedFix matcht zelfstandigen met zakelijke opdrachtgevers die hun opdrachten plaatsen. Het platform focust met name op de bouw, zorg, logistiek, techniek en agrarische sector.

Omdat zowel bedrijven als free-lancers en zelfstandigen het moeilijk hebben in corona-tijd, is de dienst gratis en worden er ook geen bemiddelingskosten in rekening gebracht. Op deze manier wil het platform zelfstandigen en werkgevers een hoopvolle blik op de toekomst bieden. Aan het platform is sinds 2019 gebouwd.

RedFix is opgericht door ondernemers met activiteiten in vastgoed, projectontwikkeling, motorsport en IT-services, die dagelijks in de praktijk ervaren hoe lastig het is om goede vakmensen voor een job te vinden. Als dat al lukt moeten ze hoge opslagen betalen voor bemiddelaars of wordt het uurloon van vakmensen afgeroomd door detacheringsbedrijven. Vanuit die ervaring zijn ze RedFix gestart.

Het platform rekent geen opslagen en toeslagen voor de bemiddeling van vakmensen. Bedrijven kunnen zich inschrijven en hun project aanmelden. Zelfstandigen kunnen in hun profiel hun beroep, minimale uurtarief en beschikbaarheid invullen. Daarna zoekt RedFix naar de juiste match: de juiste zelfstandigen voor bedrijven of de juiste opdracht voor zelfstandigen.

Meer info: www.Red-Fix.be. De bijbehorende app (te downloaden in Google Play of App Store) is beschikbaar in 27 talen.