Gratis test-kits “Social Distancing Alarms” voor logistiek

Zolang er geen vaccin is, zullen social distancing-maatregelen een belangrijke rol blijven spelen in het beheersen van Covid-19. Voor productiebedrijven, retailers en logistieke dienstverleners is het een grote uitdaging om altijd een minimale afstand van 1,5 meter tussen hun operatoren te behouden. VIL stelt daarom 300 test-kits met social distancing alarms ter beschikking aan bedrijven met logistieke operaties.

In de supply chain werken veel mensen in nauw contact met elkaar. Vrachtwagens laden en lossen, orderpicken, sorteren, value added logistics, … Voldoende afstand bewaren tijdens het uitvoeren van deze taken is geen evidentie. Veel werkgevers weten niet hoe ze voldoende garanties kunnen bieden en de angst om besmet te worden blijft aanwezig bij de werknemers. Dit blijkt uit de continue monitoring van de logistieke noden door de Logistics Resilience Task Force, die VIL coördineert.

In overleg met de Logistics Resilience Taskforce werd een shortlist opgesteld van Belgische/Vlaamse technologiespelers die een leverbare wearable ontwikkeld hebben die de afstandsregel bewaakt. De technologie (UWB vs. BLE) en maturiteit variëren, maar alle wearables geven een geluids- en/of trilsignaal bij overtreding. De toestellen die geselecteerd werden voor deze (infrastructuuronafhankelijke) testen zijn ontwikkeld door Flanders Make, Lopos, Rombit en WMW/Option.

VIL gaat deze wearables in de praktijk laten testen en stelt 300 gratis testkits ter beschikking aan bedrijven met logistieke operaties. Vlaamse bedrijven met logistieke operaties kunnen deze test-kit vanaf woensdag 6 mei on-line bestellen, op basis van het principe “first come, first served” en mits ondertekening van een commitment dat de testresultaten teruggekoppeld zullen worden aan VIL. Iedere test-kit zal twee wearables per leverancier en toebehoren (handleiding, lanyard of polsband, USB-kabel voor opladen), de VIL-test-scenario’s en een checklist omvatten.

Meer sectornieuws

Agenda