Volvo Cars sluit strategisch LiDAR-partnership met Luminar

Volvo Cars gaat een partnership aan met Luminar (Orlando, Florida) met het oog op het gebruik van de toonaangevende LiDAR- en perceptietechnologie van het Amerikaanse technologiebedrijf in de volgende generatie Volvo-wagens. Dankzij dit partnerschap kan Volvo zijn eerste technologie voor veilig autonoom rijden op de snelweg afleveren. Daarnaast baant het de weg voor toekomstige ontwikkelingen op het vlak van actieve veiligheid.

De volgende generatie van de modulaire voertuigarchitectuur van Volvo Cars, SPA 2, zal van de start van de productie in 2022 beschikbaar zijn als versie met hardware klaar voor autonoom rijden, met de Luminar-LiDAR naadloos geïntegreerd in het dak. Wagens op basis van de SPA 2 zullen draadloos software-updates ontvangen en als klanten ervoor kiezen zal de Highway Pilot-functie voor volledig autonoom rijden op de snelweg worden geactiveerd eens is bewezen dat ze veilig is voor specifieke geografische locaties en omstandigheden.

Naast de Highway Pilot-functie zijn Volvo Cars en Luminar ook de rol van LiDAR aan het verkennen voor verbeterde toekomstige systemen voor geavanceerde rij-assistentie (ADAS) en zouden mogelijk alle toekomstige op SPA 2-gebaseerde wagens standaard met een LiDAR-sensor worden toegerust.

De technologie van Luminar is gebaseerd op zijn hoogperformante LiDAR-sensoren, die miljoen laser-lichtimpulsen uitzenden om precies te detecteren waar voorwerpen zich bevinden door de omgeving te scannen in 3D. Zo ontstaat er een tijdelijke real-time kaart zonder nood aan een Internet-verbinding.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.