Unifiedpost Group breekt door op Franse markt

Unifiedpost Group (Terhulpen), sinds kort actief op de Franse markt, breekt door in het “Land van Marianne” dankzij een samenwerkingsakkoord met de Franse organisatie Expert-Comptable Media Association (ECMA). Samen lanceren ze een e-facturatieplatform dat voor accountants in Frankrijk toegankelijk is.

ECMA is de Franse organisatie die verantwoordelijk is voor het leveren van digitale hulpmiddelen aan accountants. Frankrijk telt bijna 20.000 accountants die de overgrote meerderheid van de twee miljoen KMO’s in Frankrijk en de Franse overzeese gebieden ondersteunen.

Met het  e-facturatieplatorm jefacture.com heeft Unifiedpost Group de ambitie om in Frankrijk uit te groeien tot het toonaangevende cloud-platform voor diensten op het gebied van documenten, identiteit en betalingen voor KMO’s.

Jefacture.com is niet het eerste nationale ecosysteem van Unifiedpost Group. In België ontwikkelde het eerder al het platform Billtobox voor de gemeenschap van accountants, belastingsadviseurs en hun klanten.

In Servië creëerde Unifiedpost Group, namens de overheid, een B2B-platform voor elektronische facturatie. In Slovakije voorzag het bedrijf op verzoek van een grote groep boekhoudkantoren in een identiek platform. In Nederland gebruikt de landbouwsector het ecosysteem AGROBOX. Estland, Letland en Litouwen kunnen dan weer terugvallen op ARVED.EE, het ecosysteem van Unifiedpost Group voor alle facturen van hun openbare nutsbedrijven. Het Franse jefacture.com is compatibel met het Belgische Billtobox zodat Franse facturen compatibel kunnen worden gemaakt met die van Belgische organisaties, en omgekeerd.

Jefacture.com gebruikt de Factur-X standaard voor gemengde elektronische facturen (in PDF of XML). Het wordt de eerste implementatie van de Europese semantische standaard EN 16931, die op 16 oktober 2017 door de Europese Commissie werd gepubliceerd. Factur-X hanteert dezelfde standaard als zijn Duitse tegenhanger, ZUGFeRD 2.0.

Meer info: 02/634.06.28 of http://www.unifiedpost.com.