Eerste start-ups nemen intrek in chemie-incubator BlueChem

Met de versoepeling van de corona-maatregelen hebben de eerste start-ups deze week hun intrek genomen in BlueChem, de eerste incubator in België die zich toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. De labo’s zijn intussen al voor bijna de helft volzet. Met Calidris Bio, IBEVE, Peace of Meat en Triple Helix kiezen opnieuw vier innovatieve groeibedrijven voor BlueChem in Antwerpen als uitvalsbasis voor hun onderzoeks- en bedrijfsactiviteiten. Dankzij bijkomende ondersteuning door Air Liquide, ExxonMobil, SAS Institute en Vopak biedt BlueChem de juiste expertise en omkadering om duurzame innovaties te versnellen en hun slaagkans op industriële toepassing te vergroten.

Met zeven start-ups en scale-ups, de medewerking van zes internationale ondernemingen en vijf strategische partners die de huurders in BlueChem een service op maat bieden, zijn de beschikbare laboratoria en kantoorruimtes al voor bijna de helft ingenomen. Daardoor zullen er al zeker zowat zestig mensen in BlueChem aan de slag kunnen.

Met Air Liquide, ExxonMobil en Vopak zetten opnieuw drie internationale ondernemingen mee hun schouders onder de chemie-incubator. Eerder hadden sectorbedrijven BASF, Borealis en INEOS tot een uniek en grensoverschrijdend zakelijk netwerk om hun innovaties in duurzame chemie op te schalen tot een industrieel niveau, en dit in binnen- en buitenland.

De bedrijven in BlueChem kunnen ook rekenen op gespecialiseerde dienstverlening op het vlak van financiering, innovatie, juridische ondersteuning en business development.