Brussels Beer Project heeft financiering voor bouw nieuwe brouwerij rond

Het Brussels Beer Project (BBP) heeft zes miljoen euro bij elkaar gesprokkeld in de vorm van een kapitaalsverhoging via Invest For Jobs (2,6 miljoen euro) en een banklening bij BNP Paribas Fortis (3,4 miljoen euro). Bedoeling is met die middelen een nieuwe brouwerij met een capaciteit van 35.000 hectoliter in Anderlecht te bouwen.

De werken gaan in september van start, opening is gepland zowat een jaar later. BBP zal in de nieuwe brouwerij al zijn bieren in Brussel bouwen. De historische Dansaert-site blijft behouden om met kleinere brouwsels te experimenteren.

De nieuwe duurzame brouwerij zal een tuin van nagenoeg 1.000 m² omvatten alsook een taproom die jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers zal kunnen ontvangen. Het project zal 25 banen creëren en een samenwerking met maatwerkbedrijven in de directe omgeving opzetten.

BBP brengt medio mei een nieuw bier uit “Lust 4 Life”, dat met 100% Belgische hop wordt gebrouwen en de levenslust, na de periode van inactiviteit als gevolg van de corona-crisis, symboliseert.

Recent lanceerde Brussels Beer Project nog “Juice Junkie”, een New England IPA, en Pico Bello, het eerste niet-alcoholish ambachtelijk bier in België. De experimentele brouwerij van BBP in de Antoine Dansaertstraat produceert inmiddels ruim veertig tijdelijke bieren per jaar.

Meer info: 02/502.28.56 of http://www.beerproject.be.