ViTalent pioniert met eerste opleidingen basisoperator farma

ViTalent V.Z.W. (Brussel), het allereerste gespecialiseerde opleidingscentrum voor de farma- en biotech-industrie in Vlaanderen heeft zijn allereerste opleidingen voor “basisoperator farma” opgestart bij farmabedrijven Sanofi in Geel en Novartis in Puurs.

ViTalent start dit najaar met de bouw van een opleidingscentrum op het Wetenschapspark in Niel dat in de tweede helft van 2021 zijn deuren zal openen. Op een oppervlakte van 1.500 m² komen er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes en een zogenaamde clean room om de werkomstandigheden in farma- en biotech-bedrijven op een levensechte manier na te bootsen met de modernste didactische methodes en geavanceerde apparatuur.

ViTalent wil er op termijn enkele duizenden cursisten per jaar opleiden. Het opleidingscentrum is een gezamenlijk initiatief van essenscia Vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, en de vakorganisaties ABVV, ACLVB en ACV, met de financiële steun van eht sectorale en paritaire vormingsfonds Co-valent.

Sinds 2017 wordt intensief samengewerkt met sectorbedrijven Janssen Pharmaceutica, MSD, Novartis, Pfizer en Sanofi om het opleidingsaanbod en de werking van ViTalent optimaal op de noden van de sector af te stemmen.

Meer info: http://www.vitalent.be.