Lopos start productie social distancing wearable

Lopos B.V. (Lochristi), een spin-off van imec en UGent, start de grootschalige productie van een wearable om de richtlijnen voor social distancing in professionele omgevingen te ondersteunen. Na een reeks succesvolle proefprojecten bij (middel)grote bedrijven in de chemie, metaal- en bouwsector, schakelt de start-up over naar massaproductie van zijn SafeDistance wearable.

De SafeDistance wearable meet voortdurend de afstand tussen werknemers. Als twee personen te dicht naderen en niet voldoen aan de richtlijnen voor social distancing zullen de tags een alarm geven.

Lopos SafeDistance is een licht, draagbaar apparaat dat continu en in real-time de afstand tot andere SafeDistance-wearables meet. Op basis van een vooraf ingestelde parameters, zoals 1,50 meter of 1,65 meter, geeft de wearable een geluidsalarm, een trilalarm en knippert en een optioneel LED-licht zodra deze afstand niet wordt gerespecteerd.

In tegenstelling tot andere oplossingen werkt het device zonder de opslag van gegevens, zodat de privacy van de gebruikers gewaarborgd blijft.

Meer info: http://www.lopos.be.