Thermische lichaamscamera's Procedo beschikbaar op Belgische markt

De thermische lichaamscamera's van de Franse Groupe Procedo (Metz) zijn, sinds kort, op de Belgische markt verkrijgbaar. Die kunnen vanop afstand de lichaamstemperatuur van een mens meten tot op 0,5° C precies.

In België rustte bouwbedrijf CIT Blaton al zijn werven inmiddels met de camera uit. In functie van de behoeften van het bedrijf of de organisatie zijn verschillende types camera's beschikbaar. De automatische HK Vision-controle is aangepast aan kantooromgevingen, De camera, bevestigd op een makkelijk te installeren paal, is bij machte om maskerdracht te detecteren en toegerust met een visueel en geluidsalarm indien een persoon met koorts wordt waargenomen.

Tot het assortiment hoort ook een portiek dat zowel metaal detecteert als koorts meet. Die toepassing is geschikt voor luchthavens, logistieke en administratieve omgevingen.

De draagbare thermische camera is dan weer makkelijk te gebruiken dankzij zijn autonome installatie. Hij detecteert koorts automatisch en connecteert via Wi-Fi technologie met een smartphone of tablet. Toepassingsgebied: bouwwerven, ziekenhuizen en scholen.

De vaste thermische camera, ten slotte, is geschikt voor omgevingen met veel passage zoals commerciële centra, grootwarenhuizen en kantoren. De lichaamscamera's van Groupe Procedo kunnen gelijktijdig de temperatuur van dertig personen nagaan. Ze beschikken over een instelbare detectiedrempel en kunnen, dankzij een dubbele cameralens van 4 mexapixel, videobeelden genereren en op telebewakingssystemen worden aangesloten.

Groupe Procedo, opgericht in 1986, vermarkt een breed gamma beveiligingsproducten en -diensten: audit & engineering, manbewaking, installatie beveiligingssystemen, bewaking en brandbeveiliging, werfbeveiliging en proactieve telebewakingsdiensten.

Meer info: 00-33/6.70.48.48.70 of http://www.procedo-groupe.com.