Neste en Covestro promoten samen duurzame kunststoffenproductie

Neste en Covestro starten een strategische samenwerking in Europa. Bedoeling is samen het gebruik van duurzame grondstoffen voor de productie van kunststoffen te promoten.

Covestro zal worden beleverd met grondstoffen van hernieuwbare afkomst, die een aanzienlijk deel van de totnogtoe gebruikte fossiele brandstoffen zullen vervangen bij de productie van polycarbonaten. Dit type van hoogwaardig kunststof wordt bijvoorbeeld gebruikt in koplampen voor auto’s (foto), LED-verlichting, elektronische en medische apparatuur en autobeglazing.

Bedoeling is om op korte termijn enkele duizenden tonnen fossiele brandstoffen voor de productie van polycarbonaten te vervangen door grondstoffen op basis van 100% hernieuwbare koolwaterstoffen, die Neste produceert uit onder meer afval en restoliën en -vetten.

Doordat de producten van Neste veel gebruikte fossiele grondstoffen in de productie van polymeren één-op-één kunnen vervangen, zijn ze geschikt voor gebruik in bestaande productie-installaties. Dat stelt klant als Covestro in staat om in hun bestaande processen duurzamere producten met een constante hoge kwaliteit te produceren.

Meer info: http://www.covestro.com.