Eerste onderdelen windpark SeaMade in Oostendse haven gelost

In volle Corona-crisis startte Otary eind maart in de haven van Oostende met de installatiewerken van het vooralsnog grootste windpark voor de Belgische kust. Op woensdagnamiddag 25 maart werden de eerste zes torenelementen van het SeaMade offshore-park op de REBO-terminal gelost. Deze onderdelen zijn geproduceerd in Noord-Spanje en vanuit de haven van Aviles aan bord van het speciale schip “Rotra Vente” verscheept. Via het speciaal daartoe voorziene ro/ro-platform werden de zware elementen gelost en op de REBO-terminal geplaatst.

In de komende maanden zullen de “Rotra Vente” en zusterschip “Rotra Mare” alle windturbinecomponenten (58 gondels, 174 torendelen en 174 bladen) voor het SeaMade offshore-windpark verschepen vanuit verschillende sites naar de REBO-terminal in Oostende.

De hoofdactiviteit op de REBO-site is de opslag van onderdelen, de pre-assemblage van de torenonderdelen en het laden van het installatieschip “Apollo” dat van Oostende naar de offshore-sites van SeaMade zal varen om de windturbines op de funderingen te plaatsen. De funderingen en de offshore-substations werden de afgelopen maanden geplaatst.

Meer sectornieuws

Agenda