Eerste biotech-fonds Bioqube Ventures gespijsd met 60 miljoen euro

Bioqube Ventures N.V. (Beerse) lanceert Bioqube Factory Fund I, een nieuw risicokapitaalfonds gericht op investeringen in de vroege fase van de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen.

Het fonds, dat in twee rondes wordt opgehaald, haalde in een eerste ronde alvast 60 miljoen euro op bij een groep erkende investeerders. Onder hen het Europees Investeringsfonds (EIF), Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), Belfius Insurance, Molenwater Groep, de familie Machiels, de familieholding van dr. Paul Janssen, de investeringsvehikels van ondernemers als Aat van Herk, Vic Swerts en Jan Robrechts alsook de strategische investeerders Genmab en Johson & Johnson Innovation.

Het fonds zal actief zijn in Europa met als geografische focus de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het zal focussen op innovaties in de gezondheidssector met een duidelijk accent op geneesmiddelenontwikkeling. Het zal daarbij een duale investeringsstrategie toepassen waarbij, naast de meer klassieke investeringen in eerste en daaropvolgende financieringsrondes, er ook bijzondere aandacht zal gaan naar de financiering van projecten die verdere de-risking vereisen, voorafgaand aan de creatie van nieuwe bedrijven.

Meer info: http://www.bioqubeventures.com.

Meer sectornieuws

Agenda