Hennepblokkenproducent IsoHemp bouwt nieuwe fabriek

Hennepblokkenproducent IsoHemp N.V. (Fernelmont) heeft 7 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een nieuwe, nog performantere fabriek. Die wordt wellicht één van de meest innoverende in de duurzame (ver)bouwindustrie, zo heet het.

Sinds 2012 produceert IsoHemp 100% natuurlijke hennepblokken. Inmiddels zijn dat er meer dan één miljoen op jaarbasis. De nieuwe productie-eenheid, die meer dan twee hectaren zal beslaan, wordt volgend jaar ingehuldigd. Gebruik makend van de laatste technologieën - sensoren, ERP, robots en cobots - zal IsoHemp zijn productiecapaciteit maar liefst vervijfvoudigen. Momenteel houdt de KMO permanent 4.000 palletten blokken op voorraad. IsoHemp bouwde inmiddels een distributienetwerk uit dat zich over vijf landen uitstrekt.

De isolerende hennepblokken dragen sinds kort het "Solar Impuls Efficient Solution"-label. Die stichting, opgericht door ballonvaarder Bertrand Piccard, ijvert voor een snelle integratie van rendabele cleantech-oplossingen in onze maatschappij.

Hennepbeton maakt het mogelijk om woningen te bouwen die zowel gezond, energiebesparend als aangenaam om in te leven zijn.

Meer info: 081/39.00.13 of http://www.isohemp.com.